Fotografie voor website en sociale media

Fotografie voor website en sociale media

Fotografie en webdesign, een samenspel!

Fotografie en webdesign, een samenspel om tot een overtuigende website te komen! Enkele belangrijke principes die we bijvoorbeeld kunnen toepassen met websitefotografie:

Door verloopjes over beeld heen te leggen ontstaat er een rustige, zachte overgang van het beeld. De hoekige harde afkadering wordt hierdoor losgelaten. Het beeld krijgt veel meer diepte door de vignettering: het donkerder worden van de hoeken van een foto. Zo ontstaat er zo een rustige plek om tekst neer te kunnen zetten op uw website.

Symmetrie wordt vaak geassocieerd met schoonheid, maar soms is het juist esthetischer van het midden af te wijken, zo kan het beeld sterker en dynamischer worden in de website. Laat de fotografie voor de website samenwerken met de huisstijl van de het bedrijf, door de kleuren over te nemen. Ook complementaire ( elkaars tegenovergestelde ) kleuren kunnen hier goed bij werken. Zoveel mogelijk alle foto's met het zelfde licht maken, iets waar veel mensen niet bij stil staan voor een website.  Denk bijvoorbeeld eens aan, alles met daglicht, koel licht, warm licht, fotograferen, waardoor het een rustige en overzichtelijke pagina wordt.

Fotografie voor uw website?

Belangrijk, want binnen 7 seconden moet het duidelijk zijn voor uw bezoeker, wat uw bedrijf te bieden heeft!
Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden ? Neem gerust eens contact op voor een vrijblijvend gesprek.